iPhone app Synthstation with Akai Synthstation 25 song May the Force be with You 8.5.2021 | Veli-Matti Rautio

https://youtu.be/UfRVkGD5G-g
©2022 VELI-MATTI RAUTIO

IONIATE POWER RUBRIC
Provide your feedback to earn campaign promo points

My 2nd iPhone song, this time with old gear. iPhone 3GS with Synthstation app inside and Akai Synthstation 25 controller keyboard. It was quite tricky to do because lack of phone power. All sounds from Synthstation app. 3GS is very old phone and Synthstation app is quite heavy, so no chords and internal fx used, all playing in mono mode. Boss RC-505 looping, fx and master clock. Zoom Q4n videorecorder. Composed, played, arranged and improvised by me in StudioTupos 8.5.2021.Nr. 642.
Tulin hankkineeksi Akai Synthstation 25:n ja pitihän sille hommata kaveriksi riittävän vanha iPhone, jossa ios maksimissaan 6.1.3 ja sellainen löytyi, mallia 3GS. Näin sain ladattua omppukaupasta Akain Synthstation apin. Ongelmia syntyi heti, kun ohjelma on raskas ja 3GS.n prossu ja muisti ovat vaatimattomat. No sain kuin sainkin tehdyksi pelkillä monosoundeilla tämän kappaleen. Kaikki soundit tästä softasta, myös rummut, jotka tein grid-tilassa 🙂 Zoom Q4n kuvasi ja Boss RC-505 luuppasi, kellotti bisin ja antoi efektit.